Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Harry Potter love fusion

We accept the love we think we deserve.

Olvasói szabályzat és sablon a pontozáshoz

2016. október 03. 18:44 - Zajec_

A kihíváson nincsenek csapatok, az írók egyénileg versenyeznek a három kulcs felhasználásával (képes, titkos, választott). Érvényes pontozáshoz minden történetet véleményezni kell, tehát összesen 10 beérkezett mininovellát. Ez azért szükséges, mert nincsenek kulcspárok, és a pontok átlagolása sem minden esetben igazságos; a legtisztább, ha a hagyományos összeadásos rendszer alapján működtetjük a szavazást, azonos számú leadott kritikával. Bőven van idő a véleményezésre, és így az olvasó szava is jóval hangsúlyosabb! :)

Az alábbi szempontok alapján adhatják le az olvasók a véleményüket, egy 1-től 5-ig terjedő skálán (kivéve a szereplők / fúzióknál, ahol a maximálisan leadható pont 10, amennyiben az író nem használt bombát). Fél pont az egyes kategóriákban nem adható. Csak a pontszámok feltüntetését nem tudjuk elfogadni, hiszen a kritika / vélemény nem hiába az, ami: szöveges értékelés. Minimum 3-4 mondatban összegezzétek, illetve indokoljátok az egyes szempontokra adott pontotokat.

Minden esetben névvel ellátott kritikákat várunk, az anonim véleményezők pontjait nem áll módunkban elfogadni.

A személyeskedő, indulatos kritikákat nem áll módunkban elfogadni; minden olvasónktól azt kérjük, adja meg a kellő tiszteletet az íróknak, akik munkájukba időt és energiát fektettek bele. Előfordul, hogy valakinek egy-egy novella cselekménye vagy hangulata nem nyeri el a tetszését, de törekedjetek az objektivitásra; véleményt formálni és tippeket adni normális stílusban is lehet, illetve erre egy külön pontban lehetőségetek is lesz.

Ugyanez a kérésünk az írókhoz is, akik majd a leleplezés után válaszolhatnak a történetükre kapott kritikákra!

Véleményező sablon:

Helyesírás: Ha van, úgy mennyi a hiba a történetben, milyen gyakorisággal fordulnak elő az elírások, vesszőhibák a novellában? Összesen 5 pont adható.

Szereplők / fúzió: Mennyire voltak hűek a könyvhöz a fő- és mellékkarakterek, megtartották-e jellegzetes személyiségjegyeiket? OOC esetén mennyire sikerült új jellemet építeni a szereplőknek, indokolt volt-e a váltás, vagy sem? Összességében mennyire voltak hitelesek a karakterek az OOC-vel, vagy anélkül, eredetiben meghagyva? Az összeboronált pár mennyire volt hiteles a fentebb említett szempontok alapján? Összesen 10 pont adható.

Bomba: Amennyiben az író használt bombát, azt az olvasó ennél a pontnál véleményezheti. Ebben az esetben 5 pontot adhat maximum a Szereplők / fúzió pontra, illetve 5-öt a bombára. Ha nem volt bomba, akkor a Szereplők / fúzió ponthoz a maximálisan adható pont a 10 (értelemszerűen akkor a bomba 0 pontos).

Cselekmény: Mennyire volt jól felépített a történet? Maradtak-e elvarratlan szálak a mininovella végén (amennyiben nem szándékos a függővég)? Követhető volt-e a cselekmény, vagy néhol ugrált az író a történések között? Szerkezetét tekintve egy kerek egész volt, vagy érezhetően kapkodott az író? Összesen 5 pont adható.

Világ: Mennyire volt egyértelmű, hogy a történet a Harry Potter univerzumban játszódik az esetleges AU ellenére is? Megvolt-e a jellegzetes hangulata, használt-e olyan elemeket az író, amiből egyértelműen rá lehet jönni, milyen fanfictiont olvasunk, vagy csak a szereplőket mozgatta egy idegen világban? Összesen 5 pont adható.

Kulcsfelhasználás: Mennyire sikerült köré- és/vagy beleépíteni a történetet? Mennyire volt domináns szerepe a kulcsnak? Amennyiben a kulcs átvitt értelemben (pl. hangulatában) és nem szó szerint lett felhasználva, mennyire volt felismerhető és hangsúlyos a szerepeltetése?

  • Tavaszi képkulcs: Összesen 5 pont adható.
  • Énekesmadaras titkos kulcs: Összesen 5 pont adható.

Üzenet az írónak: Erre pont nem adható, de a kitöltése kötelező! A szubjektív véleményt helyettesíti azért, mert sokszor van úgy, hogy egy novella bár szerkezetében jó, de a véleményező zsánerszintjét nem üti meg, és ugyanez igaz fordítva is (láthatóan gyengébb a történet, mint a többi, de a műfaj kedvére van az olvasónak). Hacsak a kritikaíró nem 100%-osan objektív szemlélő, amit egy történet elolvasása, átélése után szinte lehetetlen megkövetelni, az ez esetben erre kapott pont nem feltétlenül fair az íróval szemben, viszont egy összesítő véleménytől senkit sem szeretnénk eltiltani. Sőt! Kérünk titeket, hogy véleményetekkel ekképpen is segítsétek az írók későbbi munkáját :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lovefusion.blog.hu/api/trackback/id/tr1511764127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása