Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Harry Potter love fusion

We accept the love we think we deserve.

Ötödik mininovella - Bársonyrózsa

2017. május 31. 23:55 - Zajec_

Cím: Bársonyrózsa

Fúzió és bomba: Narcissa Black & Lucius Malfoy

Énekesmadár – titkos kulcs: méhecske

Tartalom: Cseppnyi nosztalgia és merengés egy időből, amikor a dolgok még egyszerűbbek voltak, a szívek könnyebbek és a világon még csak tavasz volt.

Korhatár: ~

Műfaj: romantikus

Figyelmeztetések: nem szükségesek

Jogok: A Harry Potter világához tartozó jogok J.K. Rowlingot illetik, a novellából anyagi hasznom nem származik.

Hangulatfestő kép:

8_1.jpg

 

Bársonyrózsa

 

1973. tavasza. Egy estén Narcissa Black a kastély kertjében sétált, mikor meghallotta az ismerős lépteket. Lucius, gondolta, és lelassította kecses kis félcipőbe bújtatott lábait. Beleszagolt a levegőbe, orrát feltartva élvezte a tavaszi este balzsamos illatait, a ciprusok és a virágok mámorító kavalkádját. Ám a kert harmóniájába valami más is vegyült, valami megfoghatatlan, valami nyugtalanító, kedélyborzoló. Valami, amitől a fiatal nő szíve hevesebben dobogott, ahányszor csak megérezte. Valami, amitől bizseregni kezdtek az ujjbegyei és néha kicsit végigfutkosott a hátán a hideg. Lehunyt szemmel megperdült, és belezuhant az illat karjaiba. Az övéhez hasonló, szőke tincsek hullottak az arca köré, amint Lucius egy csókra fölé hajolt. Narcissa kacagott, nevetett az élet szépségén, nevetett az ő bolondos párján aki azt hitte, meglepheti az érkezésével, nevetett mindenen és nagyon boldog volt.

Esti sétájához így Lucius is csatlakozott, és még vagy két órán keresztül rótták a hatalmas parkot, semmiségekről beszélgetve. Mindenféle csippcsupp megjegyzést tettek, hol egy becsukódó virágot csodáltak meg, hol pedig egy eltévedt, álmos méhecskét vettek észre lomhán repdesni a fák között. Egyikük sem akarta összetörni az estét azzal, hogy felhozza a másnap gondolatát – pedig hamarosan mindketten kénytelenek lesznek foglalkozni vele, ugyanis másnap, egészen pontosan május 19.-én, lesz a nap, amire már mindenki oly sokat várt. Három év után Lucius Malfoy végre elveszi feleségül a nemes és nagy múltú Black család legifjabb lányát, ezzel egyesítve mind a vért, ami természetesen színtiszta arany, mind a vagyont, ami szintén jelentős hányadban arany. Minden rokon, mindkét részről, az összes kuzin és nagynéni, mindenki a varázslóvilágban azt gondolta, ez a frigy meglehetősen kívánatos és időszerű.

Narcissa Black azonban nem volt érdekelt sem a vagyonban, sem a névben, őt nem érdekelték az ilyen kicsinységek. Persze mindenki azt hitte, csupa érdekből mondott igent a nála csupán két évvel idősebb aranyifjúnak, aki pedig már az első Roxforti évben belehabarodott a szőke boszorkányba, és aki már akkor, ott a nagyteremben azért reszketett, hogy ez a csoda nehogy valamiféle véletlen folytán a Griffendélbe kerüljön, vagy egyéb méltatlan házakba. Tudta ugyanis, hogy egyrészt a többi ház sosem lehetne méltó egy ilyen szépséghez, másrészt a kis Lucius már akkor arra gondolt, micsoda családi perpatvart robbantana az ki, ha ő egy olyan lányt venne feleségül, aki nem a Mardekárba lett beosztva. Az apja, Abraxas valószínűleg sosem bocsátotta volna meg neki, hogy ilyen rangon aluli házassággal szennyezze be a Malfoy nevet. Pedig Lucius akkor is elvette volna. Az évek haladtával már abban is biztos volt, hogy akkor is megkérné a kis nárcisz kezét, ha hugrabugos lenne, vagy akár (!) félvér.

 

Másnap reggel Narcissa orra kávéillatot szimatolt. Hunyorogva kinyitotta a szemét, csak hogy egy hófehér tálcán előtte lévő rózsaszín bazsarózsákra és csésze gőzölgő, fahéjas kávéra eshessen a pillantása. Rögtön utána felfedezte, hogy a tálcát két erős kéz tartja, amikhez pedig nem más tartozott, mint Lucius Malfoy. Malfoy? Néhány órán belül ez már az ő neve is lesz, mélázgatott még félálomban. Aztán hirtelen eszébe jutott, mit is lát valójában. ’Neked nem szabadna itt lenned!’ kiáltott mérgesen-nevetve Luciusra, aki csak kérdőn felhúzta az egyik szemöldökét és elmosolyodott. Persze nem hallgatott Narcissára, már a tegnap estét sem szabadott volna együtt tölteniük a hagyomány szerint, de talán ők nem a leghagyományosabb aranyvérű pár.

Narcissára a szorgos szolgálólányok szépen feladták a menyasszonyi fátyolt, minden apró részlet tökéletes volt, természetesen. Egy pillanatra sötét színek kendőzték el arcát, amikor a közelgő megmérettetésre gondolt, hiszen ez az esküvő tulajdonképpen csak egy díszbemutató, amire mindenki azért jött el, hogy megtekinthessék a legfrissebb pletykát, ami pillanatnyilag nevezetesen ők maguk voltak.

 

Lucius a kezébe zárta Narcissa kicsi kezét, megszorította és kitárta az ajtót. Együtt léptek ki, az emberek pedig szigorú tekintettel bámultak rájuk, de ezt már megszokták, és most már tudták, ők ketten bármivel elbírnak.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lovefusion.blog.hu/api/trackback/id/tr3312556521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Luthien Lovemagic 2017.06.06. 14:01:41

Kedves író!

Helyesírás: Pár darab helytelenül használt szót találtam a történetben, amik kissé zavartak olvasás közben, de ezen kívül nem találtam benne hibát.
4 pont

Szereplők/fúzió: A szereplők közötti kapcsolat jól lett érzékeltetve. Megfelelően ábrázoltad azt, hogy nem csak érdekből történik Lucius és Narcissa házassága. Viszont Lucius nekem nagyon OOC volt, ő nagyon nem ilyen. Habár a történet szempontjából érthető a viselkedése, de inkább volt egy szentimentális hugrabugos, mint egy mardekáros. Narcissa sem volt az igazi, de vele nem volt annyira problémám, mint Luciusszal.
5 pont

Cselekmény: Amit kigondoltál azt jól felépítetted. Rövid pillanatok. Az elejéhez képest azonban megtört a lendület a végére, ezzel a történeti ív nem lesz teljes.
3 pont

Világ: Ezzel a részével nem volt baj. Teljes mértékig HP történet.
5 pont

Kulcsfelhasználás:
Képkulcs: A kép hangulatát jól belevitted a történetbe, áthatotta az egészet.
5 pont
Titkos kulcs: Egyszer meg volt említve, de szinte beleolvadt a szövegbe, semmi szerepe nem volt.
1 pont

Üzenet az írónak: Tapasztaltam már, ezért mondhatom, hogy nehéz ilyen rövid terjedelemben jó történetet írni. Míg a történeted eleje jól indul, addig a vége kissé billeg. Nem sikerült megfelelően megtalálni az arányokat. A vége túlzottan felpörög az elején lévő nyugodt jelenethez képest.

Köszönöm, hogy olvashattam!

Üdv: LL, Kritika Klub tag (Megtalálsz minket a Merengő fórumán.)

Saszta 2017.06.11. 20:39:56

Kedves rejtélyes író! :)

Helyesírás: Nagyjából rendben volt, de az elején kissé zavartak a szóismétlések, és volt pár megakasztó szó is, ezért csak 4 pont.

Szereplők/fúzió: A szereplőket szerintem viszonylag jól eltaláltad, bár azért volt pár karakteridegen megmozdulás is, szóval én hiányoltam azt az OOC jelzést. Ezt leginkább Luciusnál éreztem, aki szerintem nem ilyen romantikus alkat, de azért tetszett ahogy leírtad a Narcissa iránti érzéseit. Azonban ebben a rövid kis történetecskében remekül be tudtad mutatni kettejük szerelmét, ami viszont plusz pont, mert ez egyáltalán nem könnyű faladat. :)
Összességében 4 pontot adok erre is.

Cselekmény: A történet szerintem jól volt felépítve, tetszettek a hangulatfestő képek az elején, és hogy fokozatosan pörgetted fel az eseményeket, viszont a végét én kissé túl gyors lezárásnak éreztem. Jobb lett volna, ha ott megint lelassulnak az események, mert akkor sokkal harmonikusabb lett volna a történeted.
Erre is 4 pontot adok. :)

Világ: Szerintem ebben a pár sorban remekül bemutattad a világot. Pusztán pár elejtett szóval utaltál a HP világára, ez pedig nekem nagyon tetszett benne, ügyesen megoldottad.
5 pont.

Kulcsfelhasználás:

Tavaszi képkulcs: Ezzel a kulccsal nem volt semmi probléma, nagyon szépen beépítetted a történetbe, főleg az illatok leírásával, meg azzal, hogy Lucius felszolgálta leendő feleségének a kávét, valamint még a címben is utaltál rá. Apropó cím, nagyon jó választás volt, csodás hangulatot teremtett már ez is. :)
Ez szuper volt, nem is adhatok rá mást, mint 5 pontot. :)

Titkos kulcs: Nos, itt már akadtak gondok sajnos, ugyanis szegény méhecskéd nem kapott túl sok szerepet. :( Narcissa és Lucius épphogy csak egy pillantást vetett rá, aztán már tova is repült, és eltűnt a történetből, mintha ott sem lett volna.
Ez csak 1 pont.

Üzenet az írónak: A történeted összességében tetszett, az alapötlet remek volt, a történetvezetéssel sem voltak túl nagy problémák (a fentebb már említett dolgot leszámítva), a karaktereket pedig szerethetővé varázsoltad. A kulcsok felhasználását ugyan csak részben sikerült megvalósítanod, viszont hangulatilag nagyon szépen hoztad a tavaszt.
Úgy érzem, hogy nem sok rövid történetecskét írhattál még (ez persze csak az én benyomásom), mert a végén olyan volt, mintha még jönni akartak volna belőled azok a szavak. És hát minél tömörebb egy sztori, annál nehezebb azt jól megírni, hiszen nagyon nehéz eltalálni miből mennyi kell, hol kéne lezárni úgy, hogy az kerek legyen és ne maradjon hiányérzet az olvasóban.
Szóval az, hogy ezt itt és most ebben a történetben nem sikerült eltalálnod egyáltalán ne szegje kedvedet!
Írj sok-sok ilyet, és előbb utóbb rá fogsz érezni az ízére. :)

Köszönöm szépen, hogy megosztottad velünk ezt az irományodat! :)

Üdv: Saszta

(Kritika Klub - a Merengő fórumán megtalálsz minket)

Hirondelle 2017.06.14. 15:53:34

Kedves író!

Helyesírás: Akadt pár szóismétlés meg furcsán használt kifejezés, de annyira nem volt vészes.
4 pont

Szereplők/fúzió: Nagyon aranyos volt a kettejük kapcsolatának bemutatása, hogy mennyire szerelmesek egymásba, viszont mindkét karaktert OOC-nek éreztem. Lucius szerette Narcissát az eredetiben is, de szerintem az érdekek nagyobb hangsúlyt kapnak nála, Narcissa is eredetileg hűvösebb jellem. Ezekkel nem is lett volna baj a történetedben, ha kiírod figyelmeztetésbe, hogy OOC karakterek várhatók, de így sajnos nem tudok maximális pontot adni.
6 pont

Cselekmény: Úgy éreztem, hogy ebben a történetben nem igazán volt cselekménynek nevezhető történés. Inkább csak életképeket kaptunk a kapcsolatukból, de nem volt konfliktus, bonyodalom vagy váratlan fordulat, de még egy apróbb csattanóféle sem. Én ezeket hiányoltam. Ugyanakkor szépek voltak az idilli képek, valahol még tetszett is, hogy végre egy fic, amiben nem történik semmi rossz, ez most kellett a lelkemnek.
3 pont

Világ: A történet beleillett a HP univerzumába, szerintem ezzel nem volt probléma.
5 pont

Tavaszi képkulcs: Benne volt a történetben, de komolyabb szerepet nem kapott, inkább díszítőelem volt. Viszont annak nagyon szép.
4 pont

Titkos kulcs: A méhecskének sajnos még annyi szerepe sem volt, mint a képkulcsnak, ezt azért jobban is bele lehetett volna szőni, adni neki valami jelentőséget, lehetett volna egy apró eseménysor kiváltója, vagy bármi. Így sajnos erre sem tudok sok pontot adni.
1 pont

Üzenet az írónak: Nagyon kedves kis idillikus történetet kaptunk, élveztem olvasni, jó hangulatot hagyott maga után. Amit kiemelnék, hogy érdemes lenne csiszolni rajta, az a cselekményformálás meg a nyelvezet. A cselekményről már írtam, hogy miket hiányolok, de a nyelvezetből is említenék pár kifejezést, amiket furcsának találtam, hátha segít: „belezuhant az illat karjaiba” (értettem, mire gondolsz, de ezt valahogy máshogy kellett volna megfogalmazni), „mindenféle csippcsupp megjegyzést tettek” (itt a csip-csup helyesírása sem stimmelt, és nem azzal a szóval együtt szoktuk használni, hogy megjegyzés, hanem pl. csip-csup ügyek), „felhúzta a szemöldökét” (felvonta), „nem szabadott volna” (nem lett volna szabad), „megtekinthessék a legfrissebb pletykát” (esetleg a legfrissebb pletykák szereplőit vagy alanyait) stb. Viszont, ami nagy pozitívum, hogy ügyesen teremtetted meg az atmoszférát.

Köszönöm, hogy olvashattam!

Üdv: Hirondelle
süti beállítások módosítása