Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Harry Potter love fusion

We accept the love we think we deserve.

Második mininovella - Csínytevők

2017. május 24. 21:20 - Zajec_

Cím: Csínytevők

Fúzió és bomba: James Potter–Lily Evans, robbantottam vele: Fred Weasley

Énekesmadár-titkoskulcs: bárányfelhő

Tartalom: Lily a padon szomorkodik, amikor a semmiből előtűnik egy titokzatos fiú. Vajon ez a rövid találkozás elég arra, hogy a lány átértékeljen néhány dolgot magában?

Korhatár: nincs

Műfaj: fluff

Figyelmeztetések: AU

Jogok: A Harry Potter világához tartozó jogok J.K Rowlingot illetik, a novellából anyagi hasznom nem származik.

Hangulatfestő kép: 

2_1.jpg

Csínytevők

 

Lily a roxmortsi park eldugott szegletében merengett. Azóta sem tette túl magát James gyalázatos viselkedésén, és Perselus árulásán. Elege volt, csak egy kis magányra vágyott.

– Emlék vagy? – A hang valahonnan a feje fölül érkezett. Lily felpillantott a mosolygós, szeplős arcba. Ismeretlen fiú állt fölötte, vele nagyjából egykorú, és olybá tűnt, mintha az égen úszó bárányfelhőkből ereszkedett volna alá, és tavaszillat lebegte körbe.

– Nem. Miért lennék az? – A színek megfakultak, és úrrá lett rajta egy tompa kábultság, mintha álmodna.

– Szóval látsz. – A fiú hangosan gondolkodva mellé huppant a padra: – Akkor nem olyan, mint egy merengő. Sokkal inkább időnyerő… Hmm…

– Micsoda? – Lily egyre értetlenebbé vált.

– Semmi-semmi, csak egy kicsit félrement a találmányunk. – Lily felvonta a szemöldökét, hiszen a fiú egyáltalán nem látszott amolyan tudós-típusnak. – Amúgy Fred Weasley vagyok, te pedig Lily Evans.

Fred kezet nyújtott, és a lány habozva fogadta el a gesztust. A fiú tenyere nagy volt, az ujjai hosszúak, érintése melegséggel töltötte el. Lily biztosra vette, hogy a tavasz emberi alakban épp ilyen lenne.

– Honnan ismersz?

– Titok. Amúgy tudsz róla, hogy élőben még csinosabb vagy?

Lily elpirult. Fred szájából a bók őszinte volt, és egyáltalán nem hangzott tolakodásnak, mint Jamestől.

– Milyen találmányod van?

– Találmányunk a testvéremmel, George-dzsal. De az idő folyásába nem fogunk belenyúlni, az már túl veszélyes. Amúgy egy barátunk születésnapjára akartunk élethűbb fotókat készíteni.

– A jövőből érkeztél?

– Olyasmi. De ne is próbálj kiszedni belőlem semmit! – Fred játékosan felemelte a mutatóujját, mire Lily akaratlanul is elmosolyodott.

– És egy pont rólam készült fotón kísérleteztek?

– Nem faggatózunk! – A szeplős arcon incselkedő mosoly suhant át.

– Ugye nem James Potter az a bizonyos barátod?

– Nem, miért?

Lily vett egy mély levegőt, és kifakadt. Nem tudta, miért bízik meg ebben a semmiből idepottyant, állítólag a jövőből érkezett fiúban, de muszáj volt kiöntenie a lelkét. Elmondta, mennyire elege van Jamesből és Perselusból, az értelmetlen csatározásukról, és hogy hullámtörőként rajta csattan minden. Fred figyelmesen hallgatta, de nem szólt közbe, csak bólogatott.

– Jamesnek kanárikuglófot javasolnék terápiás célból, Pitonnak meg nyelvnyújtó nyalánkságot – mondta, miután a lány elhallgatott.

– Micsoda?

Fred erre felkelt, és színpadiasan meghajolt.

– Engedje meg, hölgyem, hogy ismertessem önnel a Weasley Varázsvicc Vállalat széles termékpalettáját!

Lilynek a könnye is kicsordult a kacagástól, mialatt Fred bemutatta a termékeket. Sajnos csak néhány akadt nála, de Lily azoktól is odáig volt. Sajnáltam, hogy nem született néhány évvel később, amikor a csínytevők ennyire szeretni valóan viccesek voltak, nem pedig gonoszak és kegyetlenek.

– Köszönöm, köszönöm! – hajlongott Fred az előadás végén, amíg Lily nevetve tapsolta. – De azt hiszem, a műsorunk a végére ért, mennem kell!

– Máris? – Lily lehervadt. – Még van egy óránk a faluban!

– Sajnálom, de attól tartok, így is túl soká maradtam – tárta szét a karját Fred, majd pálcájával a lány felé suhintott. Lily ösztönösen hunyta le a szemét, de csak a fejbőre feszült meg kissé, ahogy a haja fonatba csavarodott. Előrelibbentette a copfját, amibe fehér szirmú, tavaszi virágok kerültek. Meg akarta köszönni, de mire felpillantott, már Fred eltűnt, és a valóság színesen-harsányan visszatért.

Lily felpattant és körbenézett, de a parkban sétálók között sem találta Fredet. Lassan elindult a haját babrálva. Sajnálta, hogy egyszer ki kell bontania, hiszen ez volt az egyetlen bizonyítéka, hogy nem álmodott.

Nem tudta, találkoznak-e még, de egyvalamivel tisztába jött: nem szereti Jamest. Ha érzett iránta valamit, azt csak belébeszélték. Mások nevezték ki őket álompárnak, miért kellene ennek megfelelni?

– Lily, ezt muszáj volt megörökíteni! – Kate, az osztálytársa szaladt felé egy fotót lobogtatva.

A lány átvette a képet: ő volt rajta ahogy ül a padon, vállán átvetett virágos fonattal, mögötte az égen alkonyarany szegélyű bárányfelhőkkel. – Tessék, a tiéd!

„Ne te gyere a múltba, engem vigyél a jövőbe!”

Lily ennyit írt a hátára, remélve, hogy az üzenete egyszer célba talál.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lovefusion.blog.hu/api/trackback/id/tr7612538355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Saszta 2017.06.13. 11:27:03

Kedves rejtélyes alkotó! :)

Helyesírás: Találtam néhány elírást, meg zavaró kifejezést, de összességében nem volt túl nagy probléma ezzel.
3 pont

Fúzió és szereplők: Remekül eltaláltad a karaktereket, főleg Fredet hoztad nagyon jól, viszont Jamest hiányoltam a történetből. Ugyan utaltál rá nem egyszer, de ezt valahogy kevésnek éreztem, elvégre ők lettek volna a fő páros, szóval valamennyire vártam volna az ő megjelenését is azért. Mindenesetre a két főszereplővel semmi gond nem volt, szerethetőek és karakterhűek voltak végig.
Ez is 4 pont.

Bomba: Ezt a kritériumot tökéletesen teljesítetted, ráadásul nagyon kreatívan oldottad meg ezt a feladatot. Nekem nagyon tetszett ez a megoldás.
Nem kérdés, 5 pont.

Világ: Tetszett, ahogyan a világra jellemző apróságokkal szórtad tele ezt a történetet. Remekül bemutattad a WVV-s kütyükkel a világot, melyben játszódik.
Szóval ez is 5 pont. :)

Cselekmény: A történet gördülékenyen haladt előre, nem ült le egy pillanatra sem, s végig harmonikus volt a tempója is. Szépen fűzted fel a sorokat, és a lezárása is megfelelő volt, nem maradt bennem semmi hiányérzet. Pontosan eltaláltad, hogy miből mennyi kell bele és hol kell pontot tenni a végére.
5 pont

Kulcsok:

Képkulcs: Szerintem kellő hangsúlyt kapott a kép a történetben, bár egy kicsit későn fűzted bele. Már azt hittem nem is fog felbukkanni. Mindenesetre tetszett az a megoldás, hogy Fred varázsolta át Lily hajkoronáját, és Lily nem akart megválni tőle, mert Fredre emlékeztette. Ez aranyos volt, tetszett. :)
Erre 4 pontot adok.

Titkos kulcs: Ezt a kulcsot viszont nagyon szépen vitted bele a sztoriba, tetszett a hasonlat az elején, és az, hogy a végén is visszaköszöntek a bárányfelhők. Ezt jól megoldottad. :)
5 pont

Üzenet az írónak: Összességében nekem tetszett ez a kis szösszenet, megmosolyogtatott. Az alapötlet nagyon kreatív volt, a történet maga pedig hihetetlenül bájos és aranyos lett, jó volt olvasni. :) Viszont néhány zavaró kifejezés kizökkentett, amit kifejezetten sajnáltam, mert egyébként csodás kis tünemény volt ez a pár sor.

Luthien Lovemagic 2017.06.14. 13:54:46

Kedves író!

Helyesírás: Nem találtam benne hibát.
5 pont

Szereplők/fúzió: Jamesről nem tudunk meg sokat, de ami említésre kerül az alapján teljesen olyan, mint amilyennek megismerhetjük a könyvekből. Lily naivabb volt szerintem a kelleténél, Fred viszont hozta a formáját.
4 pont

Bomba: Hát, ez egy határ eset volt. Mivel tudjuk, hogy mi fog történni, és tudjuk, hogy Fred nem változtatott meg semmit, így a robbantás majdnem értelmetlen. Igaz, Lily felismerte, hogy nem szereti Jamest, de ettől függetlenül nem hinném, hogy változna bármi is.
2 pont

Cselekmény: Kerek egész jelenetet írtál. Minden a helyén volt.
5 pont

Világ: Egyértelműen HP.
5 pont

Kulcsfelhasználás:
Képkulcs: Ötletesen beépítetted, tetszett ez a felhasználás, volt funkciója is.
5 pont
Titkos kulcs: A bárányfelhő is ötletesen volt felhasználva, keretet adott a történetnek.
5 pont

Üzenet az írónak: A történet ötlete nagyon tetszett, de a rendes kifejtéséhez ez kevés volt, viszont érdemes lenne hosszabban megírni. Elolvasnám.

Köszönöm, hogy olvashattam!

Üdv: LL, Kritika Klub tag (Megtalálsz minket a Merengő fórumán.)

Hirondelle 2017.06.14. 17:47:14

Kedves Író!

Helyesírás: Akadtak elírások meg furcsán használt szavak, kifejezések, de elég jól olvastatta magát a szöveg.
4 pont

Fúzió és szereplők: Azon gondolkodom, hogy amikor Lilynek és Perselusnak ez a nagy veszekedése volt, és Perselus úgymond elárulta Lilyt, akkor Lily és James még nem jártak, csak később jöttek össze az eredeti történet szerint. Tehát a fúzió, ami a szerelmi kapcsolat akar lenni, itt még nem is létezik, csak a jövőben fog. Lehet, hogy jobb lett volna, ha akkor játszódik a történeted, amikor már járnak vagy kezdenek békülni. Bár később azt írod, hogy ők már álompár, de szerintem itt még nem jártak az eredetiben. Fred karakterét jól eltaláltad, viszont Lily szerintem sok helyen nem reagál hihetően az eseményekre, például én furcsálltam, hogy az elején meg sem lepődik, amikor a felhőkből egyszer csak kirajzolódik egy fej és elkezd beszélni hozzá. Az időutazás gondolatától is a szeme sem rebben. Egy kicsit lehetett volna ezeket árnyalni. Jamesből pedig nem kaptunk szinte semmit, ezt is hiányoltam.
3 pont

Bomba: Tetszett, ahogy ez az apró esemény végül odáig vezetett, hogy Lily teljesen elfordult Jamestől, és Fredbe szeretett bele, de ha a jövőbeli Fred Harrynek akarja a fényképet készíteni, és ki másnak akarná, akkor a bomba végül nem ér el semmit, mert Lily és James ugyanúgy összejön. Bár igazából nem említed, kinek akarják a fotót készíteni az ikrek, de elég valószínű, hogy Harrynek. Így a bomba hatástalan marad szerintem.
2 pont

Világ: Ügyesen beletettél HP elemeket, jó lett.
5 pont

Cselekmény: Kerek egészet sikerült alkotnod, a lezárás is tetszett, egyfajta csattanó volt, a történet többi része is jól olvastatta magát és fenntartotta a figyelmet. Az viszont nem derül ki, hogy miféle változást eredményezett ez a kis közjáték a jövőben, eredményezett-e valamit. Szóval a csattanó meg a viszonylag kerek történet ellenére, ha belegondolok a továbbiakba, nekem mégis hiányérzetem van.
4 pont

Képkulcs: Aranyosan beleszőtted a történetbe, tetszett, hogy Lily nem akarta szétszedni a haját, mert legalább valami Fredre emlékeztette, de jobban megnézve olyan nagy fontossága nem volt.
4 pont

Titkos kulcs:
Ezt nagyon jól sikerült beleszőnöd, eköré épült az egész történet, és a végén is visszatér, ügyesen megoldottad.
5 pont

Üzenet az írónak: A pontok alapján úgy tűnhet, hogy nem tetszett a történet, pedig igazából ez volt az egyik kedvencem, már az időutazós téma miatt is, és mert mindig örülök, ha Jamest kiütik a nyeregből, még ha csak átmenetileg is. De muszáj volt a kritériumok szerint adnom a pontokat, így nem tudtam mindenre olyan sok pontot adni, mint amennyit szerettem volna. Viszont jó, hogy itt van ez a lehetőség, és üzenni lehet az írónak, mert így megüzenhetem, hogy nagyon fantáziadús történetet írtál, és nagyon imádtam.

Köszönöm, hogy olvashattam!

Üdv: Hirondelle
süti beállítások módosítása