Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Harry Potter love fusion

We accept the love we think we deserve.

Első mininovella - Fehér

2017. május 22. 20:00 - Zajec_

Cím: Fehér

Fúzió és bomba: George Weasley- Angelina Johnson, Luna Lovegooddal robbantottam, így a végső párosom George Weasley-Luna Lovegood.

Titkos kulcs: napsütés

Tartalom: Egy kis rózsaszín pötty különösképp kitűnt ficánkoló pörgésével, mígnem lassan elhagyta csöppnyi ereje, s csendesen a föld felé vette útját.

Korhatár: nincs

Műfaj: dráma

Figyelmeztetések: szereplő halála

Jogok: A Harry Potter világához tartozó jogok J.K Rowlingot illetik, a novellából anyagi hasznom nem származik.

Megjegyzés: Ez az első alkalom, hogy ilyen versenyen részt vettem, ezért bocsássátok meg, ha néhol ügyetlen vagyok fogalmazásban. :)

Hangulatfestő kép:

10_1.jpg

Fehér

 

A zúgó szélbe apró rózsaszín virágszirmok vegyültek, s úgy táncoltak mintha ők is az utca forgatagához tartoznának. Egy kis rózsaszín pötty különösképp kitűnt ficánkoló pörgésével, mígnem lassan elhagyta csöppnyi ereje, s csendesen a föld felé vette útját,...de végül sosem találkozott a porral, ugyanis puha fakószőke fürtök közé merült...

   A szőke hajzuhatag tulajdonosa pedig igazán nem volt odaillő. Mosolytalan, fehér arccal,  reszkető ujjakkal vágott át a tömegen, s addig hajtotta magát, mígnem  egyedül nem maradt a hegyekkel körbevett ragyogó zöld tisztáson. Egy pilledt pillangó libegett körbe-körbe. A lány rászegezte tekintetét, s az önkéntelenül is a fény felé úszott. Mikor színes szárnyaira rávetült a napsütés, a mágia szinte felrobbant körülötte. Az ősi, szinte fullasztó mágia mélyéből lassan fehér márványlépcsők omlottak ki, a semmiből.

   ’’Akár egy pillangó...’’- úszott át a szórakozott gondolat az elméje tengerén, mielőtt reszkető testét fény öntötte volna el,.... mielőtt apró lábát könnyedén az első fokra nem helyezte volna. A kérdés, mint egy tőr hasadt ki remegő ajkai közül:

     -Anya...?

 

 

   George Weasley  nem szenvedett hiányt a fontos dolgokban, mert bár nem született dúsgazdag családba, olyan tiszta szeretetben nőtt fel, annyit kapott belőle, hogy még a mosolyából is ez a puha érzelem sugárzott mindenkire. Fred,az ikertestvére, aki olyan mintha már a lényének a része lenne, mintha egymásban élő tükrök lennének.

   Na meg Luna. A lány, aki titokban elvarázsolta. Órákat ücsörögtek némán, vagy beszélgetve az öreg tó partján. A fény megcsillan a haján....Hirtelen a hátsója a porban fürdött, s fölé egy fekete alak tornyosult.

    -Egy halálfaló?-  ezzel áthatolt a néma döbbenet függönyén, mire a fekete talár lobogva távolodott tőle.

   George jó Griffendéles lévén azonnal üldözőbe vette, pálcájával a kezében. Lépteik egyre gyakrabban robbantak ágyúdörrenésként bele a semmibe, így hát a vörös akcióba lendült:

     -Petrificus totalus! – zengte a bűvös szavakat, mire a törékeny alak összegömbölyödve a földre omlott. –Rohadt halálfalók... - dünnyögte ahogy lassan a talárgombóc fölé hajolt.-Lü...Luna?!

  A semmitmondóan kék szemekre szegezte tekintetét, csendesen feloldta a varázslatot és némán figyelte az apró, szipogó gömböt.

    -H-hé....Jól vagy, Lovegood?-zavartan motyogta, miközben könnyedén leemelte a feje búbjáról a puha fekete anyagot, és megpillantotta a hófehér pihéket a mézszőke tincsek helyén.

   A lány dacosan visszahúzta a helyére a köpenyt és reszketegen felállt. George még egy utolsó pillantást vethetett a sebzett arcára, ugyanis egy szempillantással később már ugyanaz az álmodozó mosoly terült el az immár ismerős vonásokon.

  -Eltévedtem. –jelentette ki.- De már hazatalálok, viszlát...óvakodj a nargliktól. –köszönt el éneklő hangján és szokásos kis lépteivel indult Roxfort felé.

   George elképedve bámult utána. Hófehér haja tekergőző tincsekben omlott a hátára, könnyedén meg-meglibbenve ahogy távolodott az apró alakja. Egy pár pillanattal később sikerült becsuknia a száját.

  -Fura.....

 

 

    Másnap Luna lehajtott fejjel hallgatta a szokásosnál hangosabb suttogást a háta mögött.

  -Lüke Lovegood mitől fehéredett ki?

  -A hülyeségtől? Vagy megtámadta egy nargli? –a tömeg vihogásban tört ki.

   Megszaporázta lépteit a folyosón, minél hamarabb el akart tűnni...talán örökre.- suhant át a gondolatai közt, amikor egy kemény mellkasnak ütközött. Hátra is esett volna, ha a vörös nem öleli át.

  Meglepetten pislogott fel rá, hisz nem engedte el. Még mindig fogságban volt a hatalmas karok közt, mígnem George puhán a fülébe nem suttogott volna:

  -Tudom mire készülsz..és nem hagyom, édes.

   Luna egy szó nélkül tűnt el a karjai közül,s ezúttal jóval gyorsabb volt a jóképű vörösnél. Újra elhoppanált a tisztásra, de George egy vetődéssel az ujjai közé csippentette a talárujját.

   De mindez késő volt már. Luna már a lépcsőkön állt, mire George odaért volna.

  -Luna, ne tedd, kérlek!-egy könnycsepp remegett a szeme sarkában.

  -Senkinek sem kellek!- sikoltotta, ahogy a fájdalom kiszakadt a mellkasából.

  -Azt hiszed nekem nincsenek érzéseim?- üvöltötte torkaszakadtából George a lépcsőkre omló hófehér virágszirmoknak. Egyetlenegy rózsaszín pötty virított ott, ahol Luna érzelmei a tavasz szerelmét rejtegették.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lovefusion.blog.hu/api/trackback/id/tr112533003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Saszta 2017.06.13. 13:23:07

Kedves titkos író!

Helyesírás: Szép, választékos volt a szóhasználatod, de nem értettem annak a sok sok ...-nak a funkcióját. Szerintem kicsit túlzásba vitted, nyugodtan használhattál volna pontot helyettük. Egyedül ez zavart engem kissé, no meg volt benne néhány nem odaillő szó is.
3 pont.

Fúzió és szereplők: Lunát és George-ot is jól bemutattad, mindketten nagyjából karakterhűek voltak, (bár George nem teljesen) de Angelinát én sehol nem találtam, még csak utalás szintjén sem, ezt pedig hiányoltam. A két karakter közti kapcsolatot is jól kifejtetted, azzal nem volt probléma.
Legyen 4 pont.

Bomba: Ez teljes mértékben rendben volt, Luna az első perctől fogva meghódította George-ot, szóval ezzel nem volt probléma.
5 pont

Világ: Kétséget kizárólag Harry Potter volt, ez végig érezhető volt.
5 pont

Cselekmény: Maga az alapötlet jó volt, viszont engem kissé zavart, hogy a végén kezdted el a sztorit, és aztán újra visszatértünk a végén oda, ahonnét elindultunk. Bár tulajdonképen ebben sem vagyok biztos, hogy ez így történt... Nekem kissé zavaros volt ezt így követni, először azt sem tudtam, kiről van szó, hol vagyunk, mi történik. Valamint aztán megemlítetted, hogy George sokat beszélgetett Lunával, de aztán meg olyan volt, mintha George akkor jött volna rá, hogy szereti Lunát, mikor halálfalónak nézte, és a végéből is az jött le nekem, hogy Luna nem tudja, hogy George szereti őt, szóval ez a része is zavaros volt nekem, ahogy az is, hogy most pontosan mi is történt Lunával.
Tehát nekem egyszerűen nem állt össze a sztori, inkább csak találgatni tudok a történetdarabokból, hogy mi is történhetett valójában, mert nem volt egyértelmű, legalábbis számomra.
Az egész sztori olyan volt számomra, mint egy posztmodern művészfilm: tele volt szép leírásokkal, az ember látta maga előtt a jeleneteket, érdekes, kreatív dolgok sokasága rejlett a sorok mögött, de valahogy mégis olyan puzzle-szerű lett a végeredmény, amit az olvasónak kell összeraknia, s rá van bízva, hogyan rakja össze őket, s milyen képet kap végeredményül.
Ha ez volt a célod, akkor nagyon jól sikerült, ha nem... Hát akkor valami kimaradt az egyenletből.

Legyen 3 pont.

Kulcsok:

Képkulcs: Ez tökéletesen megjelent, és elég fontos szerepe is volt a történetben, ráadásul az elejét is ezzel nyitottad, s a végét is ezzel zártad, szépen (kép)keretbe foglalva ezzel a történetet.
5 pont

Titkos kulcs: A napsütés túl sok szerepet nem kapott ebben a történetben, teljesen elveszett benne, és még hangulatilag sem épp a napsütés jutna eszembe erről a műről.
1 pont

Üzenet az írónak: Tetszett a történet alapötlete, és az a sok szép, színes kép, amit elénk vetítettél választékos szóhasználatoddal és költői képeiddel. Valamint a hangulatát is nagyon jó át tudtad adni így, ami szintén megfogott benne. Azonban ez magának a történetnek a rovására ment, mert így nehezebb volt követni az eseményeket. Így magával a történeteddel kapcsolatban nekem eléggé ambivalens érzéseim vannak: jó volt az alapanyag, nagyon tetszett az eleje és a vége, de valahogy a közepe nem ragasztotta azt össze eléggé, s így nem állt nekem össze teljes egésszé, s némi hiányérzetet hagyott maga után.
Azt hiszem a kevesebb (mármint a színes szóképekre értve) itt most több lett volna, míg cselekményileg talán az lett volna célravezetőbb, ha bővebben kifejted a dolgokat. Lehet, hogy nem egypercesként ez sokkal jobban működött volna.
Összességében egyébként érdekes volt, és hosszabban, jobban kifejtve szívesen olvasnám újra. :)

Üdv: Saszta

(Kritika Klub - a Merengő fórumon megtalálsz minket)

Luthien Lovemagic 2017.06.14. 14:12:25

Kedves író!

Helyesírás: Legalább egy átolvasás még kellett volna. Központozási hibák, elírások, szóközhiányok, helytelen gondolatjel használat, stb.
1 pont

Szereplők/fúzió: George még csak-csak önmagát hozta, de Luna nagyon OOC volt. És hol volt itt Angelina?
2 pont

Bomba: Nem volt mit szétrobbantani, mivel a novellában nem volt utalás George és Angelina között semmilyen kapcsolatra, így a bomba értelmetlen.
1 pont

Cselekmény: A történetvezetés zavaros volt, így a cselekménynek nem igazán volt értelme, jobban át kellett volna gondolni.
1 pont

Világ: Harry potter világában játszódott, ez megvolt.
5 pont

Kulcsfelhasználás:
Képkulcs: Ezt nagyon kicsavartad, de benne volt.
3 pont
Titkos kulcs: Ezt a kulcsot még szimbolikus értelemben sem találtam.
1 pont

Üzenet az írónak: Szépen írsz, van pár szép mondat a történetben. A záró szimbólumod is szép, de írástechnikailag sajnos nem igazán működött. Többször át kellett volna a történetet gondolni beküldés előtt.

Köszönöm, hogy olvashattam!

Üdv: LL, Kritika Klub tag (Megtalálsz minket a Merengő fórumán.)

Hirondelle 2017.06.14. 18:51:32

Kedves Író!

Helyesírás: Akadtak vesszőhibák, a párbeszédek központozása nem mindenhol sikerült, a varázsigéket dőlttel kellett volna írni, néhol elfelejtettél nagybetűt használni, és sokszor úgy fűzted a szavakat egymás mellé, hogy hangosan felolvasva akár nyelvtörő is lehetne belőlük. Máshol meg mintha nem lennének rendesen befejezve a mondatok, hiányzik az állítmány vagy furcsák a szórendek. Ezek eléggé zavartak, és szerintem egy béta kiszűrte volna.
2 pont

Szereplők és fúzió: George és Angelina szerelmi kapcsolatából nem látunk semmit, Angelina meg sem jelenik a történetben. Olyannak hat, mintha Luna és George lennének a fúzió, de mivel a leírásban azt írod, hogy Luna lenne a bomba, így ez eléggé máshogy jön ki szerintem, mint ahogy tervezted. George-ot én OOC-nek éreztem, a humoros önmaga nem volt jelen, és Lunát sem ilyennek ismertük meg. Sajnos erre sem tudok sok pontot adni.
2 pont

Bomba: Amint már fentebb is említettem, Angelina hiányában Luna és George tűnik a fúziónak, így viszont Luna nem lehet bomba, hogyha nincs mit szétbombázni.
1 pont

Cselekmény: Többször is el kellett olvasnom a novellát, mert nem értettem, mi miért történik. Aztán végül is annyit megértettem, hogy Luna talán el akarja dobni magától az életét – viszont az nem derült ki számomra, hogy mi készteti erre –, George pedig titokban szerelmes bele és meg akarja akadályozni az öngyilkosságot, de valószínűleg nem sikerül neki. Ezzel az a baj, hogy a kihívás témája a párkapcsolat lett volna és egy abba belerondító harmadik fél, itt viszont a cselekmény Luna világtól való elfordulását mutatja be. Semmilyen utalás nincs Angelina és Fred kapcsolatára, sem arra, hogy Luna ebbe hogyan szólt bele. És még így is adnék rá pontot, ha egy összeszedett, kerek, érthető novelláról lenne szó, de sajnos az események annyira kiragadottak, össze nem függők voltak, hogy alig állt össze nekem a cselekmény. Az viszont tetszett, hogy ügyesen teremtetted meg a történet hangulatát, szépek voltak a képek, szimbólumok, és még a kiragadott képekből összeálló cselekmény is jó ötlet lett volna, csak azt elég nehéz összehozni még gyakorlott íróknak is. A keretes megoldás viszont jó lett.
2 pont

Világ: Teljes mértékben sikerült hoznod HP világát.
5 pont

Képkulcs: Benne volt, szép is volt, olyan komoly funkciót nem adtál neki, inkább érzelmi hatásokat keltett, ami végül is elég jól sikerült.
4 pont

Titkos kulcs: Éppen hogy csak szerepelt az elején, de történetbeli funkciója nem volt, ha kimarad, akkor sem hagy logikai vagy bármilyen hézagot maga után. Értettem, hogy mit akar szimbolizálni, de az a baj, hogy nagyon eltörpült a fontossága, jobban ki kellett volna hangsúlyozni, esetleg visszautalni rá többször is.
1 pont

Üzenet az írónak: Nagyon ügyesen alapoztad meg a történet hangulatát, jól teremtetted meg az atmoszférát, még a kiragadott jelenetekből összeállított cselekmény is jó ötlet lett volna itt, mert az is erősíti ezt a rejtélyes, világtól elfordult életérzést. Viszont szerintem jobban ki kellett volna dolgozni a cselekményt, de legelőször is alaposan átgondolni a kihívás szempontjait és elvárásait. A képek, metaforák is szépek voltak, csak ügyelni kellene arra, hogy érthetőek és gördülékenyek legyenek. Kicsit kibővítve, érthetőbbé téve, átbétázva szerintem ez egy szép kis történet lenne.

Köszönöm, hogy olvashattam!

Üdv: Hirondelle
süti beállítások módosítása